Als jij jezelf onlangs hebt laten verwennen met een kleur- of blondeerbehandeling bij jouw haarstylist, dan heb je misschien wel te horen gekregen: “Zal ik ook een toner in je haar zetten, dan blijft de kleur wat langer mooi?” Of je hebt het wellicht als optie gezien bij het online plannen van jouw afspraak. Maar wat is nou precies zo’n toner? Ik vertel je er hier graag alles over en met nadruk waarom het echt een pré is voor je haar!

In een notendop, toners neutraliseren ongewenste warme of koperachtige tinten om een glanzender, gezonder en natuurlijker ogende tint te krijgen. Een toner is niet één specifiek product, maar er bestaan verschillende varianten: demi-permanente kleuren, of getinte shampoos en conditioners kunnen allemaal als toners worden beschouwd, omdat ze allemaal pigmenten bevatten die de toon in je haar aanpassen. Daar gaat het om! Een toner kun je in onze salon herkennen aan zijn veelal kenmerkende paars-blauwe kleur.

“Toners neutraliseren ongewenste warme of koperachtige tinten om een glanzender, gezonder en natuurlijker ogende tint te krijgen.”

DE PRE’S VAN EEN TONER

Tenzij jouw haar van nature heel licht blond is, bevat het veelal rode en oranje tinten. Wanneer je je haar lichter maakt, moet de blondering door elk van die pigmenten werken om deze kleur weg te nemen. Afhankelijk van hoe lang je de blondering laat inwerken, zie je vaak dat het haar nog steeds een onflatteuze koperachtige ondertoon heeft. Dit is iets wat jij absoluut niet wilt!

De oplossing is eenvoudig: een toner! Een toner heeft gekleurde pigmenten die je in het haar aanbrengt om deze ongewenste tinten in het haar te neutraliseren. De toegevoegde pigmenten en de ongewenste tinten heffen elkaar op, zodat alleen de gewenste haarkleur overblijft. Dat betekent een veel natuurlijker uitziende haartint! En daar wordt ik blij van! Het zijn als het ware kleurpigmenten die een laagje leggen om het haar. Aangezien het een laagje betreft en je het haar dus niet inkleurt, is het daarom niet mogelijk om een hele kleurverandering te doen met alleen een toner.

EEN TONER OF TOCH EEN KLEURSPOELING

Wellicht heb jij ook weleens gehoord van een kleuring die je uit kunt wassen als een spoeling. Maar wat is dan het verschil tussen deze twee, een toner en een kleurspoeling? Net als toners, zijn spoelingen ook pigmenten die een laagje over het haar leggen. Het verschil zit hem in de kleuring. Kleurspoelingen heb je in allerlei verschillende kleuren en hiermee kun je je haar vaak donkerder kleuren. Je geeft je haar dus een extra kleur. Met een toner geef je alleen je huidige haarkleur een boost en neutraliseer je de ongewenste tonen.

Je kunt een toner over je hele haar gebruiken of alleen in specifieke delen waar je de tint wilt veranderen. Je kunt bijvoorbeeld alleen het deel van je haar met highlights of alleen het haar bij de aanzet afzwakken om het er natuurlijker uit te laten zien. Onthoudt dat elke keer dat je blondering op je delicate lokken aanbrengt, je een toner nodig hebt om ongewenste ondertonen te neutraliseren.

“Elke keer dat je blondering op je delicate lokken aanbrengt, heb jij een toner nodig om ongewenste ondertonen te neutraliseren.”

De volgende 3 haartoners worden het meeste gebruikt:

    1. Heb jij na het blonderen een gele gloed in je haar? Dan kun je een paarse haartoner gebruiken. Deze paars pigmenten neutraliseren de gele tinten, waardoor alleen je mooie blonde haarkleur overblijft.
    2. Heb jij na het blonderen een oranje gloed in je haar? Dan kun je een blauwe haartoner gebruiken. Deze blauwe pigmenten neutraliseren de oranje tinten, waardoor alleen je mooie blonde haarkleur overblijft.
    3. Heb jij na het zwemmen een groene gloed in je haar? Dan kun je een rode haartoner gebruiken. Deze rode pigmenten neutraliseren de groene tinten, waardoor alleen je mooie haarkleur overblijft.

HOE ZORG JE ER DAN VOOR DAT JE HET EFFECT ZO LANG MOGELIJK BEHOUDT?

Gekleurd haar vervaagt na verloop van tijd en bleekblond haar ontwikkelt koperachtige tinten terwijl het oxideert. Omdat je een toner in principe uit je haar wast adviseren wij je om eens in de 6 weken een toner door je haar te doen. Wil jij nou de kleur van je toner langer mooi houden? Gebruik dan een zilvershampoo voor koel blond en grijs/wit, ontkleurd haar of haar met een gloed, zoals de Silver Blonde Shampoo van PREVIA verkrijgbaar bij ons in de salon. Op deze manier houd jij je kleur optimaal en kun je veel langer genieten van je geverfde lokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *