It’s almost Christmas! Outfit? Check! Make-up? Check! Maar wat altijd lastig is en blijft, is mijn haar! Met kerst mag je tenslotte flink uitpakken. Dit jaar ga ik waarschijnlijk voor een mooie krul. Echter, vaak ben ik uren bezig met krullen maken en zakt het na een half uur weer uit? Argh! Het zorgt voor veel frustratie bij de meeste vrouwen, want je wilt niet verschijnen met een uitgezakt kapsel. Mijn man zegt dan: “dan krul je je haar toch niet.” Maar er is één ding wat hij niet begrijpt: vrouwen met steil haar willen graag krullen en vrouwen met krullend haar vice versa (meestal dan…). Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw krullen de hele Kerst blijven zitten zoals jij dat graag wilt en niet al dat werk voor niets is geweest?

“Gebruik geen conditioner! Conditioner verzwaart namelijk je haar, en daardoor zakt je haar snel uit.”

Tip! Haar in de krul? Gebruik geen conditioner! Conditioner verzwaart namelijk je haar, en daardoor zakt je haar snel uit. Kun je echt niet zonder? Gebruik dan een lichte conditioner in plaats van een intensieve. Des te lichter, des te beter jouw haar de gehele Kerst op z’n plaats blijft zitten.

Tip! Voor meer volume en vastheid kun je je haar het beste ondersteboven föhnen. Op deze manier wordt er letterlijk volume in je haar geblazen. De gouden regel hierbij is: hoe meer volume, hoe meer krullen! Buig voorover en houd de föhn onderaan de puntjes in de richting van jouw haarlengte. Masseer met de hand die nog vrij is tijdens het föhnen over jouw hoofdhuid zodat er extra volume bij de haaraanzet wordt gecreëerd.

Tip! Kies voor een volumespray en natuurlijk een hittebeschermer (heel erg belangrijk!) om je haar tegen de hitte van de krultang of stijltang te beschermen.

Tip! Krul je haar eerst met een krultang of stijltang (ik krul mijn haar altijd met de stijltang) en blaas er daarna wat koude lucht overheen. Je haar föhnen op de koude stand is namelijk een makkelijke manier om jouw krullen te verstevigen. Op deze manier krijgt je krul meer textuur en blijft hij de hele dag mooi zitten.

Tip! Het is voor de meesten van ons bekend dat je haarlak gebruikt om het geheel te fixeren. De truc is om de afstand tussen de spuitbus en het haar met een rechte arm te bewaken. Op deze manier wordt elke haar voorzien van een klein beetje lak. Denk eraan, ‘Less is more’, want als je te veel haarlak in je haar spuit bereik je het tegenovergestelde effect (en daar wordt het vaak niet mooier van…).

‘Je haar föhnen op de koude stand is een makkelijke manier om jouw krullen te verstevigen’.

Blijf zoveel mogelijk van jouw haren af! Ik geef toe dat ik mezelf hier ook weleens schuldig aan heb gemaakt. Het lijkt een goede manier om je haar in model te houden, toch? Fout. Hoe meer je jouw haar aanraakt, hoe meer vet er in je haar terechtkomt. En je weet wat vet doet met haar dat in model zit… dus alsjeblieft, handen eraf! Oh en ga je tijdens Kerst de deur uit? Stop altijd een paar bobbypins in je tas, dan kun je je kapsel altijd nog fixen!

Fijne feestdagen, geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *